Zaalhockey komt er weer aan!

Nieuws afbeelding


Zaalhockey komt er weer aan!

In de winterstop van seizoen 2018-2019 zullen we de zaal weer in gaan voor een potje zaalhockey. Ons streven is om voor deze zaalcompetitie al onze elftallen in te schrijven bij de Bond zodat er speelruimte is voor iedereen.

Deze nieuwsbrief is geschreven om jullie op de hoogte te brengen van de plannen die onze zaalhockeycommissie maakt om het zaalhockeyseizoen voor al onze leden van de elftallen nog leuker te maken. Zaal hockey zorgt ervoor dat je lekker kunt blijven sporten.


Waarom zaalhockey? 

Zaalhockey is een ander soort sneller spel dan veldhockey. Er is veel bal contact waardoor je snelheid en techniek kunt verbeteren. Maar ook heel gezellig om met elkaar aan deel te nemen.

Wat is zaalhockey?
Bij zaalhockey speel je 6 tegen 6. Omdat het een heel snel spel is met een hoge intensiteit wordt er vaak voor gekozen om de vijf veldspelers iedere 5 a 10 minuten met vijf andere veldspelers te wisselen. Daarom kan aan de zaalcompetitie heel goed deelgenomen worden met het hele veldteam.

 

Op een competitie dag speel je met twee andere teams een drieluik.

Dat betekent dat je twee wedstrijden op één dag speelt en dat de beide tegenstanders ook tegen elkaar spelen. Leuk om dan te gaan kijken. Een wedstrijd wordt gespeeld in twee keer 20 minuten. Een wedstrijd zal minimaal een dagdeel in beslag nemen. Dit kan zowel op zaterdag als zondag zijn met variabele tijden (voor elke leeftijd) tussen 09.00 uur en 20.00 uur.

Benodigdheden
Net als op het veld zijn scheenbeschermers en gebitsbeschermer verplicht en uiteraard draagt iedereen het clubtenue.

Extra benodigdheden die je voor zaalhockey moet aanschaffen zijn;

een zaalhockeystick, zaalhockey- handschoentje (met dichte vingers) en zaalschoenen.Opgeven
We willen graag zo snel mogelijk van iedere coach horen welke leden er willen deelnemen aan de zaalhockey competitie. Laat je coach zo snel mogelijk weten of je mee gaat doen.

Doe dit uiterlijk 27 augustus om zeker van je deelname te kunnen zijn.

Na afloop van deze opgave bekijkt de commissie of alle teams voldoende speelsters hebben, of dat we moeten gaan schuiven om de teams vol te krijgen. Je hoort tijdig wat de teamsamenstelling zal zijn.

 

Wat wordt er van je verwacht?
De kosten voor de zaalhockey bedragen € 50,00 per speler. Hiervan ontvangen jullie na opgave een factuur. Van spelers van B, A en senioren teams wordt daarnaast verwacht dat je wedstrijden van andere teams fluit.

Tevens worden van de jeugdteams (D tot en met A) ouders ingedeeld voor zaalwacht/ bemanning van de wedstrijdtafel. (= stand bijhouden) Houd er dus rekening mee dat er minimaal twee ouders aanwezig moeten zijn bij de wedstrijd van hun kind.

Trainen in de zaal
We krijgen regelmatig de vraag of het ook mogelijk is om te gaan trainen in de zaal. We bekijken de mogelijkheden om dit voor alle teams goed te organiseren en brengen jullie hiervan voor aanvang van het zaalseizoen op de hoogte.

Vragen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen over het deelnemen aan de zaalhockey competitie, laat het ons dan weten via [email protected]. We horen het ook graag als je interesse hebt om in onze commissie mee te werken.

 

Groetjes van de nieuwe commissie zaalhockey,

Andrea Aertse
Ingrid Dahler
Yvonne van Gool
Inez van Hout
Harold Schuurman


Algemeen | 20 Augustus  | Bijlage