Corona Update 05-11-2020

Nieuws afbeelding

Beste leden, 

Iedereen heeft ongetwijfeld kennisgenomen van de persconferentie dinsdag 3 november. De KNHB heeft naar aanleiding hiervan woensdagavond 4 november enkele besluiten genomen, voor deze informatie klik hier.

Mede naar aanleiding hiervan graag aandacht voor het volgende.  

 

Covid-19 impact op de HCGR-veldtrainingen 

Alle gedeelde maatregelen gelden nog steeds echter is er 1 wijziging die vooralsnog geldt tot en met 18 november:  

  • Trainingen voor teams uitkomend in de seniorencompetitie kunnen in groepjes van 2 trainen op het veld met inachtneming van 1,5 meter onderlinge afstand. Spreiding van de groepen op het veld en zelfde samenstelling gedurende de gehele training blijven van kracht.  

Veldtrainingen - winterstop 

In week 48 zullen de laatste veldtrainingen plaatsvinden. Daarna start de reguliere winterstop. Dit betekent dat er vanaf maandag 30 november 2020 tot en met vrijdag 19 februari 2021 geen HCGR-veldtrainingen plaatsvinden. De club is dan ook dicht. Op maandag 22 februari 2021 starten we weer met de veldtrainingen. 

Er geldt één uitzondering: mocht de reguliere veldcompetitie eerder starten dan het weekend van 6/7 maart 2021 dan is de intentie om de trainingen te hervatten 2 weken voorafgaande aan de herstart van de reguliere veldcompetitie en vragen we onze trainers hierin te participeren. 

 

Onderlinge HCGR-jeugd oefenwedstrijden 

Het is fantastisch om te zien dat er de laatste weken intensief tussen HCGR-jeugdteams onderling oefenwedstrijden zijn gepland. Deze mogelijkheid blijft tot en met zaterdag 28 november intact. In de maanden december 2020 en januari 2021 geldt ook voor onderlinge veldoefenwedstrijden de reguliere winterstop en zijn de HCGR-velden niet beschikbaar. HCGR is immers gesloten. 


Zaalhockey 

De KNHB heeft helaas besloten dat het zaalhockeyseizoen 2020-2021 is geannuleerd.  

Daarom zal de zaalhockey kick-off op 05-12-20 te Oosterhout komen te vervallen.

 

De zaalhockeykosten van EUR 50,00 worden eind november niet geïncasseerd. HCGR heeft wel kosten gemaakt om de zaalhockeycompetitie mogelijk te maken. Dit betreft voornamelijk zaalhuur. Uiteraard gaan we aan de verhuurder vragen om deze kosten volledig te compenseren. Mocht, volgens de algemene voorwaarden van de verhuurder, er voor HCGR een betalingsverplichting gelden dan bestaat de kans dat HCGR alleen deze kosten nog zal incasseren bij de zaalhockeydeelnemers van dit seizoen. In het meest slechte scenario zal dit maximaal EUR 12,50 zaalhockeykosten per deelnemer betreffen. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we hierover communiceren. 

 

Het blijven bijzondere tijden waarvan we het liefst zo snel mogelijk af willen. Gelukkig hebben we dit seizoen regulier kunnen blijven trainen (bij de senioren wel met een aanpassing).De gebruikelijke hockey winterstop gaat hopelijk onderbroken worden door een versnelde hervatting van de reguliere veldcompetitie. We kunnen alleen maar duimen dat dit ook gaat gebeuren. Wij allen hebben daar een heel klein beetje invloed op door de geldende maatregelen te respecteren. Snel hopen we iedereen weer in goede gezondheid en in "normale” omstandigheden te kunnen begroeten langs de lijn. 


Mochten er nog vragen zijn n.a.v. deze berichtgeving neem dan contact op met [email protected] 


App | 5 November