Zaalhockey inschrijving 2020-2021

Nieuws afbeelding

De veldcompetitie moet nog beginnen en hier zijn wij dan al met communicatie over de zaalhockey. Reden hiervoor is dat we richting de KNHB binnenkort ook al de opgaven moeten gaan verstrekken.

 

Voor de meesten van jullie is zaalhockey al bekend, maar er zijn leden die voor de eerste keer de mogelijkheid hebben om hieraan deel te nemen. In dit schrijven vinden jullie extra informatie over zaalhockey.

 

Enkele wetenswaardigheden :

 

1. Zaalhockey is voor alle E6 leden en hoger.

2. Inschrijvenvoor alle competitie spelende leden (senioren, junioren, jongste jeugd E8 & E6) kan vanaf heden tot en met 15 september 2020 en gaat via de Lisa app waarin je ingelogd moet zijn met de inloggegevens van degene die zich wil inschrijven. Ga je niet zaalhockeyen dan hoef je niets te doen.

3. Zaalhockey contributie bedraagt EUR 50,00 per speler.

4. Op 5 december van 13.00-18.00 uur organiseren we een zaalhockey kick-off te Oosterhout (Oosterheidehal) voor spelers en coaches. Detail informatie vernemen jullie nog t.z.t..

5. De thuiswedstrijden kunnen gespeeld worden op 2 locaties : Rijen (Den Butter) en Gilze (Achter De Tuintjes).

6. Er wordt gespeeld op zaterdag of zondag in de periode 06-12-2020 / 28-02-2021. (Afhankelijk van de KNHB indeling speel je soms ineens 3 weekenden op een zaterdag of zondag achter elkaar en ben je daarna ineens weer 3 weekenden vrij).

7. Er wordt van de ouders van de (jongste) jeugd verwacht een rol te spelen tijdens de zaalhockeywedstrijden (uitleg verderop in dit schrijven).

 

De coaches van de jeugd veldteams worden gevraagd of zij ook in zaal willen gaan coachen. Mocht dit niet passen dan vragen we de ouders van het team het coachen onderling in te gaan regelen. Lukt het de ouders ook niet dan kan het team niet deelnemen aan zaalhockey.

 

Je geeft je individueel op en we gaan uiteraard zorgen dat er zoveel mogelijk teams bij elkaar blijven. We geven de garantie dat iedereen kan spelen, maar mochten sommige teams te groot of te klein zijn dan kunnen teams gesplitst of samengevoegd worden.

 

Ervaring leert dat we afgelopen jaren meermaals hebben moeten reminden naar leden om zich in te schrijven. Houdt er rekening mee dat 15 september 2020 de deadline is.

 

Mocht je nog vragen hebben ? Stuur s.v.p. een mail naar [email protected].

 

 

Groetjes van de commissie zaalhockey,

 

Andrea van Bavel

Ingrid Dahler

Yvonne van Gool

Inez van Hout

Harold Schuurman


Zaalhockey

 

In de winter van seizoen 2020-2021 (06-12-2020 / 28-02-2021) gaan we de zaal weer in voor zaalhockey. Dit schrijven is om jullie op de hoogte te brengen omtrent zaalhockey. 

 

Waarom zaalhockey?
Zaalhockey zorgt ervoor dat je lekker kunt blijven sporten in de wintermaanden. Zaalhockey is een sneller spel dan veldhockey. Er is veel balcontact waardoor je snelheid en techniek kunt verbeteren. Maar uiteraard ook heel gezellig om met elkaar aan deel te nemen.

Wat is zaalhockey?
Bij zaalhockey speel je 6 tegen 6. Omdat het een heel snel spel is met een hoge intensiteit wordt er vaak voor gekozen om de vijf veldspelers iedere 5 a 10 minuten met vijf andere veldspelers te wisselen.

 

Op een competitie dag speel je met twee andere teams een drieluik.

Dat betekent dat je twee wedstrijden op één dag speelt en dat de beide tegenstanders ook tegen elkaar spelen. Een wedstrijd wordt gespeeld in twee keer 20 minuten. Een wedstrijd zal minimaal een dagdeel in beslag nemen. Dit kan zowel op zaterdag als zondag zijn met variabele tijden (voor elke leeftijd) tussen 09.00 uur en 20.00 uur.

Benodigdheden
Net als op het veld zijn scheenbeschermers en gebitsbeschermer verplicht en uiteraard draagt iedereen het clubtenue. Extra benodigdheden die je voor zaalhockey nodig hebt;

een zaalhockeystick, zaalhockey- handschoen (met dichte vingers) en zaalschoenen (zonder afgevende (zwarte) zolen). Tip : kijk op de vraag & aanbod pagina van HCGR (inloggen vereist) of leden wellicht zaalhockey materialen aanbieden.
Opgeven
We willen uiterlijk 15 september 2020 van ieder competitie spelend de inschrijving ontvangen als je aan de zaalhockey competitie gaat deelnemen. Inschrijven per lid is alleen mogelijk via de Lisa app. Mocht je de Lisa inloggegevens niet (meer) in bezit hebben dan kun je dit opvragen op het mailadres [email protected].

 

Na 15 september bekijkt de TC of alle teams voldoende spelers hebben, of dat we moeten gaan schuiven om de teams goed bemand te krijgen. Je hoort tijdig wat de teamsamenstelling zal zijn. De TC creƫert de zaalhockeyteams. Het streven is om als veldteam ook in de zaal te gaan spelen en het opsplitsen van 1 veldteam in 2 zaalteams behoort ook tot de mogelijkheden. In het uiterste geval (heeft niet de voorkeur) kan een zaalteam ook bestaan uit spelers van meerdere teams.

 

Wat wordt er van je verwacht?
De kosten voor de zaalhockey bedragen € 50,00 per speler. Hiervan ontvangen jullie na opgave een factuur. Van spelers van B, A en senioren teams wordt daarnaast verwacht dat je wedstrijden van andere teams fluit. Tevens worden van de (jongste) jeugdteams ouders ingedeeld voor zaalwacht/ bemanning van de wedstrijdtafel. (oa stand / tijd bijhouden)Houd er dus rekening mee dat er minimaal twee ouders aanwezig moeten zijn bij de wedstrijd van het team van hun kind.

Trainen in de zaal
HCGR faciliteert geen zaaltrainingen. We stimuleren trainen in de zaal zeer zeker. Op eigen (team) initiatief kun je uiteraard zaalhuur regelen en trainingen plannen. Coaches zijn reeds bekend met mogelijkheden voor zaalhuur in Rijen. Mochten hierover nog andere vragen zijn neem dan svp contact op met [email protected].

 

Vragen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen over het deelnemen aan de zaalhockey competitie, laat het ons dan weten via [email protected]. We horen het ook graag als je interesse hebt om in onze commissie mee te werken.

 

Groetjes van de commissie zaalhockey,

 

Andrea van Bavel
Ingrid Dahler
Yvonne van Gool
Inez van Hout

Harold SchuurmanApp | 30 Augustus  | Bijlage