Nieuwjaarsbericht!

Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers, 

 

2020 begon als vele andere jaren; we hadden zaalkampioenen en een nieuwjaarsreceptie. Toen kwam 15 maart, met de eerste aankondiging van maatregelen om het Corona virus in te dammen. We moesten de velden en het clubhuis sluiten, trainingen en de competitie werden gestopt. We hoopten allemaal dat dit van korte duur zou zijn, maar helaas liep het anders. We hebben gelukkig de trainingen kunnen continueren dankzij de inzet van onze trainers en Covid 19 coördinatoren. De competitie is helaas niet meer hervat wat voor velen een grote teleurstelling was. 

 

Na de zomer zijn we weer vol enthousiasme gestart met de trainingen en de competitie, natuurlijk alles binnen de richtlijnen van het RIVM. We hadden hoop weer terug te kunnen naar ‘normaal’. Daarom was de klap ook hard toen we in oktober weer terug moesten naar alleen trainingen voor de jeugd, met een stop van alle competities. We hebben er toen alles aan gedaan om onze jeugdleden zo veel mogelijk te laten hockeyen, en gelukkig is dat goed gelukt. Grote dank vanuit het bestuur aan alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

Op dit moment zijn de Corona maatregelen strenger dan tevoren, wat betekent dat nu ook alle zaalactiviteiten zijn stilgelegd. U kunt zich voorstellen dat we door dit alles geraakt zijn. Als bestuur, als leden met hart voor de club en de sport maar zeker ook financieel. 

 

Het clubhuis is dicht, de bar is gesloten er waren geen gourmetavonden en het wordt ook steeds moeilijker sponsoren te vinden. Toch blijven veel kosten doorlopen. Het bestuur heeft hard gewerkt om toch zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de club door regelingen aan te vragen bij de overheid, te overleggen met de gemeente over de veldhuur etc. Wat de pandemie exact betekent voor onze financiën weten we pas in de zomer wanneer de penningmeester de boeken sluit en we weten welke regelingen aan ons zijn toegekend. Een belangrijke pijler is dan ook jullie steun middels de contributie die jullie betalen. We begrijpen dat dit met name voor de senioren een hard gelag is; zij kregen momenteel immers het minste waar voor hun geld. Het was dan ook hartverwarmend dat juist een groep senioren in 2020 de club extra heeft gesteund met de actie: "help je cluppie”. Wanneer we definitief weten hoe onze financiën over dit seizoen eruit zien zullen we een besluit nemen over een mogelijke tegemoetkoming in de contributie over dit seizoen, tot die tijd rekenen we op jullie!

 

Vooruitkijkend zien we ook weer wat lichtpuntjes. Jeugdleden zijn inmiddels weer begonnen met trainen en wij hopen dat ook de trainingen voor senioren worden opgestart zodra de maatregelen enigszins worden versoepeld. We mogen nog steeds buiten trainen en hopelijk na 19 januari ook weer in de zaal. Wij vertrouwen er op dat we in 2021 weer normaal gaan sporten zoals we dat voorheen deden!

 

We willen jullie graag bedanken voor jullie begrip en steun in het afgelopen, bizarre jaar, het was en is een uitdagende tijd. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier samen uit zullen komen want samen zijn we HCGRWe spreken de wens uit dat onze club in 2021 weer een bruisende en boeiende club is zoals we hem kennen. Langs deze weg wensen we jullie en al jullie dierbaren voor 2021 alle goeds, geluk en gezondheid en tot snel op de club!

 

Namens het bestuur,

 

Freek van Baardwijk

voorzitter


App | 6 Januari