Sproeibeleid HCGR

Nieuws afbeelding

SPROEIBELEID

Sproeien van het veld gebeurt door het bestuur als het nodig is. Het bestuur bepaalt wanneer er gesproeid wordt. 


Trainingen:

In de kern is dat we 1x per trainingsavond sproeien bij "normale” temperaturen (geen hittegolf o.i.d.). Dit is dus de ma-di-do-vr training van 18.00 / 18.15/ 18.30 uur. 

Op woensdag sproeien we al in de middag i.v.m. de jongste jeugd. Het kan zijn (geen vastigheid) dat we op de woensdag nog een keer extra sproeien rond de 20.00 uur training.

Elke weekdag heeft een bestuurslid "sproeidienst” (zichtbaar in de groepsomschrijving van de trainers groepsapp) . Het bestuurslid is verantwoordelijk dat er tijdig gesproeid wordt voor dat de training start. Gebeurt dit niet goed genoeg geef dan deze feedback aan 1) die persoon 2) aan de TC.

 

Voor een langdurig plezierig gebruik van het sproeisysteem is het niet toegestaan om: 

  • te hockeyen tijdens het sproeien (voorkomen van ballen in de kleppen langs het veld)
  • met de kleppen te spelen (water tegenhouden, materialen er tegen aan houden, erop gaan staan (allemaal voorbeelden van vorig seizoen)) 
Wedstrijden:
Tijdens wedstrijd dagen is er altijd een bestuurslid aanwezig op de club, deze beoordeelt wanneer er gesproeid wordt. Het sterke advies van de leverancier is om niet te 'oversproeien'. Daarom wordt er telkens een nieuwe afweging gemaakt. 


App | 26 Mei